Kageprinsessen

Mit foto
Navn: Signe
Sted: Frederiksværk, Denmark

Jeg hedder Signe. Jeg er mor til Hans (2005) og Ane (2007) og arbejder til daglig som kvalitetschef på en medicinalvirksomhed. Når jeg har tid holder jeg af at bage og lave mad. Denne blog handler primært om at lave kager. Og så selvfølgeligt om at pynte dem. Mest af alt fordi det giver glæde, fornøjelse og udfordring.

lørdag den 30. januar 2010

Prins og prinsesse

Denne prins og prinsesse er topfigurer på min hvide mudderkage med appelsinfromage. Det er for øvrigt en god kombination. Billedet er lidt sløret, men sådan er det. Jeg havde siddet g hygget med at lave prinsessen og lige pludseligt mener Hansebarnet helt bestemt at der er behov for en lille prins  de samme farver, så prinsen er lavet i hast og det er min første mandefigur. Og jeg tror det vil være sjovt at lege meget mere med drengefigurens udtryk.
Prinsessen er så jeg tilgengæld godt tilfreds med. Det hvide skørt har et fint præget blondehulmønster forneden og alle kjolens "blade" har sildebensmønster, som Hansebarnet så faktisk også lavede på sine blade. Og jeg synes pufærmerne er hyggelige.
Prinsen og prinsessen måtte bare ejes af en lille prins og en lille prinsesse, da kagen skulle spise. Det samme var i øvrigt tilfældet med den store blomst, som er bagved det royale par. Og forresten også med sukkerdelene fra prinsesseslotskagen.

Etiketter: , ,

fredag den 29. januar 2010

Kageprinsessens kageprinsessekagebord


Det har lige været min fødselsdag og når det nu alligevel er mig der skal lave gæstemaden, så er der også mig der bestemmer hvad det skal være og så blev det kagebord. Sidste år var det brunch, så der måtte jo også noget nyt til.
Kagebordet (som er vores kogeø) bestod af citronmåne (ala Ulla-Britt), hvide citronmudderkagemuffins med hvidchokoladeflødeostecreme, mørke appelsinmudderkagemuffins med peanutbutterfrosting (ala PiaMarianne), rød fløjlskage (ala Sif) med flødeosteglasur, hvid mudderkage med appelsinfromage, mørk mudderkage med blåbærcreme, cheesecake med peachmelba, cheesecake med svigerfars syltekirsebær i kirsebærkaramel, hindbærmousse på mandelbund og brombærmousse på mandelbund, samt hjemmekogte flødekarameller med lakrids eller vanille. Nåeh ja og så var der boller med forskellige slags hjemmesylterier (apple butter, kirsebærsyltetøj og sikkelsbærmarmelade).

Og underligt nok blev der noget tilovers - jeg synes måske ellers at jeg havde sørget for at invitere flere mennesker end der på nogen måde var plads til hjemme hos os.

Etiketter: ,

tirsdag den 1. december 2009

Min brors fødselsdag 2


Ud over at have fødselsdag er min bror flyttet sammen med sin kæreste. Og derfor skulle han så have denne kage til sin vennefødselsdag. Kagen matchede det sengetøj, jeg har syet til hans dobbeltdyne. Prinsesse til den ene side af sengen og dødningehoveder til den anden side af sengen, så ved man jo også hvem der skal sove hvor...


Etiketter: , , ,

Min brors fødselsdag 1


Min lillebror fik denne kage sin familiefødselsdag i lørdags. Roserne blev fint pillet af og gemt til en anden god gang. Og det var faktisk dejligt bekræftende. Indeni kagen er der hvid chokolade mudderkage med kokoscreme. Det smager dejligt, men er næsten for sødt, så det er nok sidste gang jeg prøver den kombination. Den hvidemudderkage har nok brug for mere modspil af noget med mere kant.
Overtrækket flaffede en del og løsnede sig fra underlaget (IMBC) og dannede luftbobler som bare blev større og større indtil den blev spist (OK måske bare nogle få mL, men ...).
Men bortset fra alt det var det faktisk en rigtigt OK kage.

Etiketter: ,

torsdag den 5. november 2009

Bagsiden af medaljen

Nå men jeg synes måske også lige I skulle have mulighed for at se bagsiden af medaljen.... Jeg har placeret en fluesvamp og synes egentligt selv at det er morsomt....

Etiketter: ,

De sidste tre kager til Freja og Viktor

Denne kage er Viktors kage. Den er lavet af mørkchokolade mudcake og lagt sammen om blåbærIMBC, så den var lidt drenget også indeni.

Denne kage er Frejas kage. Den er lavet af hvide mudcakebunde og lagt sammen med hindbærIMBC, så der var lidt pigesød, da der blev skåret i den.

Denne kage skulle symbolisere Viktor og Freja og deres to søskende Lukas og Alma. Viktor og Freja er søskende og derfor ligger de i samme bladkrans, mens Lukas og Alma har fået hver sin krans at ligge i.

Etiketter: ,

Kagekursus

Jeg har haft kagekursus på mit arbejde (afholdt af PiaMarianne http://kageriet.net/). Det var en supereftermiddag, som var hyggelig for alle. Jeg fik lavet denne kage, hvor roserne er langt pænere end de ynkelige eksempler jeg før har lavet. Kagens kanter er næsten pæne og hold da op, hvor havde PiaMarianne meget lækkert legetøj. Jeg er kun lidt misundelig.

Etiketter: ,

tirsdag den 27. oktober 2009

Viktor og Frejas barnedåb

Viktor og Freja blev døbt i søndags. De er nogle lækre børn og deres mor en kær veninde fra min ungdom som heldigvis stadig er min bedsteveninde. Jeg har plaget deres mor om at måtte lave en kage til deres dåb og hun sagde da heldigvis ja, men OK virkede så da også noget nervøs ved hvad hun havde sagt ja til, da jeg måske fik underdrevet lidt. Men hun blev så glad og alle gæsterne gav mig bare den dejligste feed-back - jeg blev vildt høj. Kagen er mit allerførste forsøg i to etager - og teknisk er den måske nok ikke perfekt, men det var bare den flotteste kage jeg har lavet. Kagen havde nogle makkere for at der skulle være nok. Men denne kage er den bedste af dem alle. De andre kommer der billeder af senere. Jeg har selvbygget sengene med babyerne i og jeg er et glad for dem. De har endda præget træstruktur og små sengefødder. Viktor og Almas far er en slags snedker, så derfor skulle det være træsenge.
Denne kage har været dejlig at lave og den blev modtaget så dejligt at jeg stadig er helt høj over det...

Etiketter: ,

onsdag den 15. juli 2009

Spidermankage

Denne kage var Hansebarnets bud på en vinder af Børnehusets kagekonkurrence 2009 og var nok egentligt min favorit. Indholdet er det samme som i Kittykagen. Jeg synes edderkoppen var rigtigt sød og meget genkendelig. Men edderkoppen skulle nu høre en del for sine maglende naturtro egenskaber fx så har edderkopper kun seks ben og de udgår tilsyneladende allesammen fra midterdelen af kroppen. Men min edderkop er da ligeglad.

Etiketter: , , ,

Kittykage

Mit allerførste forsøg med sugarpaste og det lærte jeg rigtigt meget af. Blandt andet at underlaget skal være glat... For ellers kan det ses igennem. Kagen vandt Børnehusets kagekonkurrence 2009 både for smag og udseende. Inden under det lyserøde er det en chokolademudderkage med IMBC. Og ja jeg var faktisk rigtigt stolt af den.

Etiketter: , , ,

Blandede kager for 3 kr

Flere muffins til Børnehusets sommercirkusfest. Temaet er blandet Kitty og Spiderman. Spiderman temaet er med blåbærsmørcreme og Kitty er med hindbærsmørcreme. Alle muffins er af hvidchokolademudderkage.

Etiketter: , , , , ,

tirsdag den 14. juli 2009

Cirkussommerfest i Børnehuset

En kage er ikke nok. Det er sikkert og vist. Muffins af hvidchokoladecitronmudderkage med lyschokoladeIMBC. Og forskellige lyserøde og lyse røde blomster.

Etiketter: , , ,

mandag den 13. juli 2009

Påskekage

Årets egentlige påskekage anno 2009. Kagen er en modificeret chokoladekage og blev af en eller anden besynderlig grund spist op. Kagen blev i første omgang forsøgt overtrukket med hjemmelavet sugarpaste med opskrift fra kageportalen og det er faktisk aldrig lykkedes særligt godt for mig. Trods ihærdige forsøg og jeg har ikke helt opgivet endnu. Kan selv, vil selv. Så det hjemmelavede sugarpaste blev blandet op med marcipan som så fik den lækreste sarte paskegule farve og vupti så kunne det lade sig gøre.
Hvis en eller anden en dag giver mig hemmeligheden bag hjemelavet og god sugarpaste, så ville jeg blive glad. Og måske uddele en gave lige med det vums.

Etiketter: , , ,

søndag den 12. juli 2009

Piratskib

Når kagen skal bages på Fyn og man så glemmer sin blå farve til glasuren, så er gode råd dyre en påskelørdag i provinsen - i hvertfald indtil man opdagerr at den blå fødevaretuds lige lå i bunden af tasken og derfor er den blå baggrund underligt nulret.

Etiketter: , , ,

Prinsesseslot

Denne kage er bagt af til familiepåskefrokost på Rømø og vakte lykke hos små prinsesser og hos de andre. Kagen er indenunder glasuren en chokoladekage med ekstra nødder fra Katrine Klikens store børnekogebog som er et hit hjemme hos os på grund af sine gode og let omsættelige ideer til mange ting og i et niveau med tankevækken hos mig og gør det selv til børn (der nok skal være lidt større end de to som bor her i huset).

Etiketter: , , ,

tirsdag den 7. juli 2009

Sommerfestkager 2009

Kage til sommerfesten 2009 i chez Walmar. Og af en eller anden grund blev der spist op. Der var delte meninger om hvilken kage som var den bedste, men der var stemmer på alle tre kager. En kage var chokolademudderkage med kokosmousse (den fik mange pigestemmer). En kage var en banan/hindbærkage med hindbærIMBC. Og den sidste store kage var en hvidchokoladecitronmudderkage med hyldeblomstmousse (og det er så afgjort min personlige favorit). Muffins er lavet af kagedejsrester.

Etiketter: ,