Kageprinsessen

Mit foto
Navn: Signe
Sted: Frederiksværk, Denmark

Jeg hedder Signe. Jeg er mor til Hans (2005) og Ane (2007) og arbejder til daglig som kvalitetschef på en medicinalvirksomhed. Når jeg har tid holder jeg af at bage og lave mad. Denne blog handler primært om at lave kager. Og så selvfølgeligt om at pynte dem. Mest af alt fordi det giver glæde, fornøjelse og udfordring.

fredag den 29. januar 2010

Kageprinsessens kageprinsessekagebord


Det har lige været min fødselsdag og når det nu alligevel er mig der skal lave gæstemaden, så er der også mig der bestemmer hvad det skal være og så blev det kagebord. Sidste år var det brunch, så der måtte jo også noget nyt til.
Kagebordet (som er vores kogeø) bestod af citronmåne (ala Ulla-Britt), hvide citronmudderkagemuffins med hvidchokoladeflødeostecreme, mørke appelsinmudderkagemuffins med peanutbutterfrosting (ala PiaMarianne), rød fløjlskage (ala Sif) med flødeosteglasur, hvid mudderkage med appelsinfromage, mørk mudderkage med blåbærcreme, cheesecake med peachmelba, cheesecake med svigerfars syltekirsebær i kirsebærkaramel, hindbærmousse på mandelbund og brombærmousse på mandelbund, samt hjemmekogte flødekarameller med lakrids eller vanille. Nåeh ja og så var der boller med forskellige slags hjemmesylterier (apple butter, kirsebærsyltetøj og sikkelsbærmarmelade).

Og underligt nok blev der noget tilovers - jeg synes måske ellers at jeg havde sørget for at invitere flere mennesker end der på nogen måde var plads til hjemme hos os.

Etiketter: ,

torsdag den 5. november 2009

Min farfars 93 års fødselsdag

Min farfar er en dejlig mand, som vi holder meget af. Så jeg ville gerne lave en kage til ham - og jeg var jo alligevel i gang med alle barnedåbskager, så en fra eller til. Kagen er hvid chokolademudcake med vanilleIMBC. Jeg tror faktisk hvid mudderkage er en favorit. Den bliver god hver gang - ja altså når jeg ikke lige klare at brænde chokoladen på i gryden, når jeg smelter den, men så er det jo godt atid at have reserver af hvid chokolade, for jeg kender jo godt begrænsningen i hvor ofte jeg brænder chokoladen på. Og min søde gamle farfar blev glad for kagen og spiste begge fisk. Fiskeøjnene er sådan nogen bamse-nogen som kan rystes og er af plastik, men jge syntes de var så sjove og ja så kom de altså på. Fiskenes farve er lavet af Ane, som er glad for at lege med mors modelervoks, men nogen gange får blandet farver til grumset snadder og så var det faktisk at jeg tænkte at hvis jeg blander snasket op med lidt blå, så ligner det lidt en fisk og så blev det sådan. Kagens overflade skulle ligne et hav og billedet yder ikke rigtigt retfærdighed til farverne som er blå, grønne og blågrønne og som jeg egentligt syntes var rigtigt gode oglidt bølgende.
Fiskestangen med hjulet er jeg svært glad for og jeg synes den er ret vellykket.
Så alt i alt en rigtig succes-kage og den blev godt modtaget af fødselaren. Og han får en igen næste år, når han holder sin 94 års fødselsdag...

Etiketter: , ,

mandag den 13. juli 2009

Hansebarnets 4 års fødselsdag

Mor sagde "Vil du have et piratskib eller et piratslot og Hansebarnet sagde "Ja tak mor". Og bliver mor blød om hjertet og laver begge dele selvom de ikke engang kunne spise det halve efter at have spist piratburgere.

Etiketter: , , ,